A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Оратівський центр первинної медико-санітарної допомоги" Оратівської селищної ради

Звернення головного лікаря до громадян

Дата: 21.10.2020 12:16
Кількість переглядів: 115

Про коронавірусну хворобу  COVID -19

Незважаючи на зусилля світової спільноти, спрямовані на запобігання поширення корона вірусної хвороби, сотням  тисяч жителів земної кулі щоденно діагностують цей недуг.

 Шириться хвороба і в Україні. Щодня фіксуються анти рекорди діагностованих нових випадків.

І шириться через нехтування громадянами правил карантину, через участь у масових зібраннях, особливо релігійних, через недотримання соціального дистанціювання, через невикористання засобів індивідуального захисту.

          В зв’язку з напруженою епідеміологічною ситуацією  щодо розповсюдження та збільшення випадків захворювання  серед жителів Оратівського району адміністрація комунального некомерційного підприємства « Оратівський районний центр первинної аедико-санітарної допомоги » звертається з проханням та розумінням віднестися до заходів, які направленні на зменшення виникнення захворювань, а саме:

- використання засобів індивідуального захисту ( маски, респіратори, рукавички ) та дезінфікуючих засобів.

- дотримання соціальної дистанції у місцях скупчення людей та в громадському транспорті.

- обмежити відвідування сімейних лікарів без потреби.

- не потрібно звертатися на прийом до сімейного лікаря з легкими ознаками респіраторної інфекції (нежить , слабкість), консультуйтеся по телефону зі своїм сімейним лікарем.

- особливо звертаємося до громадян пенсійного віку , вагітних, осіб з хронічними захворюваннями (серцево- судинними , цукровий діабет , ожиріння, захворювання органів дихання, онкологічні захворювання, імуносупресивні стани) – залишайтеся вдома, захистіть себе.

                             ЯК ЗАХИСТИТИ СЕБЕ?

         Гадаю, що стандартними правилами про зміцнення імунітету та миття рук наших людей не здивуєш. Тому зосередимо більшу увагу на захисті легень.

        По-перше, не можна допустити проникнення вірусу всередину І припиніть торкатися обличчя! Звісно важко протистояти звичці, тому попросіть близьких, щоб частіше робили вам зауваження. Використання антисептика доцільне тільки тоді, якщо ви торкалися предметів у громадських місцях, чи перебували десь за межами дому. В домашніх умовах достатньо часто мити руки з милом 40-60 секунд.

      Пийте теплу рідину: чай, узвар, компот – на ваш розсуд. Бажано кожних 15 хвилин бодай 2 ковтки рідини.

       Споживайте достатню кількість вітамінів з доступних сезонних продуктів харчування: домашній мед, квашені продукти, цільнозернові продукти. Інформації про вміст вітамінів у продуктах в мережі достатньо. Якщо ви бажаєте приймати таблетовані форми вітамінів – обов’язково проконсультуйтесь з вашим сімейним лікарем!

      Найпоширеніший чинник, який нищить наш імунітет – стрес. Багатодітні мами зараз можуть отримати певну порцію гніву, адже цілодобове сидіння з дітьми на карантині – це суцільний стрес. Тому у даному випадку можу порадити замінити телевізор на книгу чи якесь хобі, а соцмережі – на спілкування з близькими. Спробуйте – зазвичай результат позитивний.

      Щоб увесь цей жах якомога швидше припинився – сумлінно дотримуйтесь карантину, повноцінно харчуйтесь і якомога менше хвилюйтесь. Якщо у вас чи у близьких виникли симптоми ГРВі – обов’язково зателефонуйте лікареві!

 

З повагою головний лікар  

КНП « Оратівський РЦПМСД»  Олег ГАЛУШКА

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень