A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Оратівський центр первинної медико-санітарної допомоги" Оратівської селищної ради

Амбулаторна спеціалізована та високоспеціалізована медична допомога: пропозиції до ПМГ-2021.

Дата: 01.12.2020 09:12
Кількість переглядів: 143

Амбулаторна спеціалізована та високоспеціалізована медична допомога: пропозиції до ПМГ-2021


Пріоритетним завданням команди НСЗУ було, є і буде забезпечення безпечної та якісної медичної допомоги населенню України.

У Національній службі здоров’я України відбулося друге засідання Робочої групи медичних експертів за напрямом “Амбулаторна вторинна (спеціалізована) та третинна (високоспеціалізована) медична допомога”. Серед фахівців Робочої групи - головний лікар Інституту ядерної медицини та променевої діагностики, кандидат медичних наук Кирило Гордієнко, директорка Київської дитячої лікарні № 7 кандидат медичних наук Любов Забудська, завкафедри дитячої терапевтичної стоматології Української медичної стоматологічної академії професор Людмила Каськова, професор кафедри медичної біології і медичної генетики Івано-Франківського НМУ доктор медичних наук Руслан Козовий, заступниця керівника ГО «Афіна. Жінки проти раку» Вікторія Романюк, заступниця медичного директора Івано-Франківської клінічної лікарні Наталія Ружило, директор Житомирського стоматологічного медоб'єднання Всеволод Солдатов, президент ГО «Український медичний клуб», лікар НДІ ПАГ, викладач Української військово-медичної академії Іван Сорока та інші. 

За результатами засідання експерти прийняли Проєкт специфікацій та умов закупівлі за пакетами «Профілактика, діагностика, спостереження, лікування та реабілітація пацієнтів в амбулаторних умовах», «Мамографія», «Стоматологічна допомога дорослим та дітям». Рекомендації стосуються, зокрема, проведення додаткових лабораторних та інструментальних досліджень, медико-генетичного консультування, спеціалізованого лабораторного генетичного обстеження пацієнтів з підозрою на наявність спадкової та/або вродженої патології, наявності медичної апаратури та забезпечення кваліфікованими кадрами медичних закладів.

Голова Робочої групи за напрямом амбулаторна спеціалізована та високоспеціалізована медична допомога кандидат медичних наук Світлана Дудник: “Пріоритетним завданням команди НСЗУ було, є і буде забезпечення безпечної та якісної медичної допомоги населенню нашої країни. Для НСЗУ це є надважливим. Тому, наприклад, до нових вимог у пакеті «Мамографія» додаємо наявність 5-мегапіксельного медичного монітору. Рання діагностика потребує апаратури з високою роздільною здатністю для візуалізації новоутворень незначних розмірів. Без цього неможливе якісне надання медичної послуги у закладах, що не мають такого обладнання”. 

Експертні медичні групи працюють за  підтримки Проекту USAID Україна “Підтримка реформи охорони здоров’я”.

Довідка.  У Національній службі здоров’я України протягом двох місяців тривають засідання Робочих груп експертів за відповідними медичними напрямами, які розробляють проєкти специфікацій та умов закупівлі медичних послуг, які надаватимуться за Програмою медичних гарантій у 2021 році.

У складі Робочих груп - лікарі, представники МОЗ, НАМН, ВООЗ, керівники закладів охорони здоров’я, провідні фахівці відповідних галузей медицини, а також представники громадських та пацієнтських організацій. Загалом, 384 експерти працюватимуть над оновленням умов закупівлі медичних послуг для держави. Вони надаватимуть НСЗУ методичну, аналітичну, наукову та консультативно-дорадчу підтримку. 

Робочі експертні групи працюватимуть у рамках ініціативи зі створення Ради безпеки пацієнтів.

У Програмі медичних гарантій-2021 – 35 пакетів медичних послуг, серед них два з лікування COVID-19 та 7 нових пакетів, яких не було у поточному році. Це такі пакети, як “Готовність до реагування на інфекційні захворювання та епідемії”, “Стоматологічна допомога дорослим та дітям”, “Ведення вагітності в амбулаторних умовах, “Лікування пацієнтів методом інтракорпорального діалізу в амбулаторних умовах”, “Супровід та лікування дорослих та дітей, хворих на туберкульоз, на первинному рівні медичної допомоги”, “Діагностика, лікування та супровід пацієнтів з гематологічними захворюваннями (або підозрою на відповідні захворювання) у дорослих та дітей в амбулаторних та стаціонарних умовах” та “Психіатрична допомога, яка надається мобільними мультидисциплінарними командами з охорони психічного здоров’я”.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень