A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Оратівський центр первинної медико-санітарної допомоги" Оратівської селищної ради

Електронні медичні записи: з початку року проти COVID-19 вакциновано понад 348 тисяч українців

Дата: 16.04.2021 09:00
Кількість переглядів: 81

 

Загалом, у 2021 році в Україні вакциновано понад 453 тисячі осіб. Найбільше - у Києві, Дніпропетровській та Львівській областях.

Електронна система охорони здоров’я - одна з наймасштабніших в Україні. Вона має ключову роль у процесах трансформації фінансування системи охорони здоров’я та у реалізації Програми медичних гарантій. Супроводжує кожен крок змін у медицин. Вперше в Україні з’явилися реальні дані щодо стану системи охорони здоров’я.  

У 2021 році в електронній системі охорони здоров’я запустили модуль з ведення медичних записів щодо вакцинації населення. На сьогодні вже створено майже 795 тисяч записів про вакцинацію. Найбільше записів щодо вакцинацій проти коронавірусної хвороби - понад 348 тисяч.

Згідно з даними електронних медичних записів, в 2021 році в Україні вакциновано понад 453 тисячі осіб. З них, більшість жінки - понад 54 %. 

Щодо вікових показників. Найбільше щеплень отримали українці віком:
- від 46 до 55 років - 73 тисячі щеплень, 
- від 56 до 65 років - майже 71 тисячу щеплень,
- від 66 років - 77 тисяч щеплень.

Лідери серед регіонів, які провели вакцинацію в 2021 році: Київ - майже 44 тисячі введених вакцин, Дніпропетровська область - понад 35 тисяч введених вакцин та Львівська область - 31 тисяча введених вакцин.

На сьогодні в електронній системі охорони здоров'я вже створено понад 226 мільйонів електронних медичних записів. Для 18 мільйонів українських пацієнтів. Лідерами щодо найбільшої кількості створених електронних медичних записів є Харківщина - понад 23 млн, місто Київ - понад 22 млн та Дніпропетровська область - понад 20 млн.

Щодо електронних медичних направлень. На сьогодні їх вже створено понад 35,5 млн. Найбільше - у Києві - понад 5 млн. На Харківщині та на Дніпропетровщині - більше ніж  3 млн в кожній із областей. Понад 18 млн електронних направлень виконано для 9 млн пацієнтів. Найбільшу кількість пацієнтів за електронними направленням прийняли у консультативно-діагностичному центрі Деснянського району столиці - понад 85 тисяч.

Найбільший відсоток створених направлень - на консультацію до вузького спеціаліста. Найчастіше пацієнти зверталися (тобто погасили направлення) за електронним направленням до таких лікарів: 
- невролог - 806 тисяч пацієнтів;
- офтальмолог і ЛОР - понад 690 тисяч пацієнтів до кожного з цих фахівців;
- та хірург - 576 тисяч пацієнтів.

Цього року ми продовжуватимемо розвивати електронну систему охорони здоров’я. Заплановано старт нових сервісів та функціоналу - електронного лікарняного та електронного кабінету пацієнта. А також електронних модулів щодо плану лікування, державної програми реімбурсації та “чутливих” даних щодо ВІЛ/СНІДу та розладів психіки. Також плануємо вдосконалити та розширити функціонал верифікації, безпеки та надійності даних. Завдяки якому зможемо виявляти та запобігати шахрайським діям в системі. Контролюватимемо ефективне витрачання бюджетних коштів. На реалізацію цього функціоналу НСЗУ отримала два спеціальні гранти від проєкту ТАРАS.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень