A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Оратівський центр первинної медико-санітарної допомоги" Оратівської селищної ради

Розширена нарада з керівниками територіальних громад та медичних закладів області

Дата: 12.08.2021 11:15
Кількість переглядів: 75

Про розвиток закладів охорони здоров’я в рамках співпраці з Національною службою здоров’я України говорили під час розширеної наради з керівниками територіальних громад та медичних закладів області

Засідання відбулося під головуванням першого заступника голови ОДА Наталі Заболотної та керівника обласного департаменту охорони здоров’я та реабілітації Ольги Задорожної.

Учасники наради обговорювали напрямки розвитку медицини області у другому півріччі нинішнього року. Одним з найважливіших завдань охорони здоров’я на сьогодні є підготовка до нової хвилі COVID-19. Це підкреслила Наталя Заболотна. Вона наголосила на необхідності вакцинації населення. Важливим є також організація роботи медичних закладів в умовах нової хвилі пандемії.
На Вінниччині визначено дев’ять закладів охорони здоров’я, які призначені для госпіталізації пацієнтів з COVID-19. Шість із них визначені як заклади першої хвилі, решта три – заклади другої хвилі.
-Ковідні лікарні зможуть укласти договори з НСЗУ, у випадку, якщо будуть визначені для госпіталізації пацієнтів з ковідом, а відповідатимуть вимогам, затвердженим за цим пакетом послуг: а саме - забезпечені киснем на 100%, матимуть відповідне матеріально-технічне забезпечення та відповідний медичний персонал, - говорить директор департаменту охорони здоров’я та реабілітації Ольга Задорожна.
Вона додає, що необхідно забезпечити киснем кожне ліжко у лікарні.
Важливим етапом підготовки до нової хвилі COVID-19 це вакцинація населення області. Вінниччина посідає восьме місце за темпами щеплення проти коронавірусу.
-На Вінниччині щеплено більш як 10 % мешканців, проте цього замало аби уникнути тяжких наслідків хвороби. Найкраще у напрямку вакцинації спрацювали Бершадський ЦПСМД, Джулинський міський ЦПСМД, Ладижинськой ЦПСМД, Тростянецький районний центр первинної допомоги, Брацлавський ЦПСМД та Козятинський міський ЦПСМД. На жаль, відкритим залишається питання вакцинації працівників освіти, - коментує керівник профільного департаменту.
На засіданні обговорили план співпраці закладів охорони здоров’я та «екстренки» в умовах роботи з НСЗУ. Зокрема це стосується закладів, визначених як ті, що надають лікування пацієнтам з інфарктами та інсультами.
-На Вінниччині є перелік закладів, що уклали договори з НСЗУ щодо надання лікування пацієнтів з порушенням роботи кровообігу та серця. Зокрема, пацієнтам з інсультами надають допомогу в Вінницькій області психоневрологічній лікарні імені акад. Ющенка, Вінницькій міські клінічній лікарні та Вінницькій міській лікарні ШМД». Для пацієнтів з гострим інфарктом міокарда визначені такі заклади як Вінницький регіональний кардіоцентр та лікарня імені Пирогова, - коментує Ольга Задорожна.
Учасники колегії окремо зупинились на Програмі медичних гарантій у 2022 році. Вона зазнає деяких змін. Зокрема це стосується електронного документообігу. Можливим стане електронне ведення медичних записів, ведення електронних медичних записів про вакцинацію, формування ковідних сертифікатів та передача даних про захворюваність на COVID-19 у Центр громадського здоров’я МОЗ України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень