A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Оратівський центр первинної медико-санітарної допомоги" Оратівської селищної ради

Як працює комунальне некомерційне підприємство «Оратівський центр первинної медико-санітарної допомоги» Оратівської селищної ради

Дата: 01.04.2022 10:56
Кількість переглядів: 134

З початком  війни амбулаторії загальної практики сімейної медицини та фельдшерські пункти Оратівського центру первинної медико-санітарної допомоги продовжують працювати у звичному, проте посиленому, режимі. У цей час побільшало пацієнтів, бо медичні працівники тепер приймають і хворих з числа внутрішньо переміщених осіб, незважаючи на відсутність декларацій. Хочеться зазначити, що зараз ніхто не ділить пацієнтів на своїх та чужих. Одним словом, кожного хворого, котрий звернеться до лікаря, обов’язково приймуть, обстежать, призначать лікування з тих препаратів, які сьогодні є в аптеках. Допомога надається всім, хто її потребує. Електронних направлень ніхто не відміняв, вони потрібні. Але якщо система «підвисає», зважаємо і на це.

Виписуємо електронні рецепти за програмою «Доступні ліки». Якщо система не працює, лікар виписує паперовий рецепт. Та чи є всі препарати в місцевих аптеках, це вже інше питання. Зрештою, рецепт дійсний в будь-якій аптеці України.

До того ж, на період війни МОЗ дозволило аптекам відпускати та реалізовувати лікарські засоби без рецепта лікаря, крім тих, які містять наркотичні та психотропні речовини.

Не відмінено вакцинації. Кожен, хто має намір отримати щеплення від COVID-19, може звернутися в пункт вакцинації амбулаторії сімейної медицини.

Але для внесення сімейним лікарем повноцінної інформаціїї до електронної медичної картки пацієнта потрібно укласти декларацію. Тож всі бажаючі, хто, на більш чи менш тривалий час, переїхав жити до Оратівської громади, можуть звернутись до сімейного лікаря Оратівського центру ПМСД та укласти декларацію про вибір лікаря, який надає первинну медичну допомогу.  

Дякую кожному медичному працівнику за щоденну працю та приклад незламності.

Працюємо. Вистоїмо. Переможемо!

З повагою директор КНП "Оратівський ЦПМСД" Олег ГАЛУШКА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень