A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Оратівський центр первинної медико-санітарної допомоги" Оратівської селищної ради

Максим Степанов: Україна вперше з кінця серпня отримала позитивну тижневу динаміку захворюваності на COVID-19

Дата: 08.12.2020 09:42
Кількість переглядів: 99

Максим Степанов: Україна вперше з кінця серпня отримала позитивну тижневу динаміку захворюваності на COVID-19

7 грудня 2020 h

В Україні вперше з кінця серпня зафіксовано позитивну тижневу динаміку захворюваності на COVID-19. Так, з 30 листопада по 6 грудня було зареєстровано 89 322 нових випадки коронавірусної хвороби, тоді як 23-29 листопада — 96 936. Про це під час брифінгу заявив Міністр охорони здоров’я Максим Степанов. 

“За минулий тиждень ми вперше, починаючи з кінця серпня, отримали зменшення кількості нових випадків захворювання, порівнюючи з попереднім тижнем. Так, якщо з 23 по 29 листопада захворіло 96 936 осіб, то з 30 листопада по 6 грудня — 89 322. Тобто майже на 7,5 тисяч менше. Водночас кількість тестувань за минулий тиждень становила 279 тисяч, що фактично відповідає показнику, який був на позаминулому тижні”, — зазначив очільник МОЗ.

Максим Степанов також повідомив, що вперше з серпня спостерігається зменшення показника госпіталізації. Так, з 30 листопада по 6 грудня у медичні заклади було госпіталізовано на 1,5 тисячі менше осіб із підтвердженим діагнозом COVID-19 або підозрою — 10 100 проти 11 606 тижнем раніше. Таку динаміку Міністр пов’язує із запровадженням в країні протиепідемічних заходів, зокрема карантину “вихідного дня”.

“Основною причиною позитивної динаміки стало насамперед дотримання протиепідемічних заходів, запроваджених Урядом за рекомендацією наших епідеміологів. Це ще одне підтвердження того, що карантин “вихідного дня” хоч не в повному обсязі, але спрацював, і ми це бачимо у цифрах”, —  підкреслив очільник МОЗ.


Максим Степанов також зазначив, що завдяки професіоналізму українських медиків, в країні фіксується достатньо низький показник летальності. Зараз в Україні він становить 1,7%. Водночас очільник МОЗ висловив стурбованість можливим відтоком медичних кадрів з України через низькі зарплати і високий попит на медиків з боку європейських країн. 

Зазначимо, МОЗ подало бюджетний запит, де закладено справедливу заробітну плату медичним працівникам. Передбачалось, що лікарі з нового року отримуватимуть від 23 000 грн, середній медперсонал — 17 000 грн та молодший медперсонал — 12 000 грн. Наразі ж в проєкті Державного бюджету, який поданий урядом до Верховної Ради, належне фінансування медицини не передбачено. 

Нагадаємо, остання редакція Держбюджету на 2021 рік передбачає видатки на медицину у сумі 159 млрд грн. Тоді як, за розрахунками Міністерства охорони здоров’я, галузі необхідно 296 млрд грн.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень