A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Оратівський центр первинної медико-санітарної допомоги" Оратівської селищної ради

У 2021 році НСЗУ адмініструватиме програму реімбурсації інсулінів

Дата: 22.12.2020 16:31
Кількість переглядів: 144

У 2021 році НСЗУ адмініструватиме програму реімбурсації інсулінівВідбулося друге засідання щодо розширення переліку лікарських засобів, що підлягають реімбурсації, за напрямом "Лікування інсулінозалежного та нецукрового діабету".

У Національній службі здоров’я України відбулося засідання Робочої групи з питань розробки пропозицій для забезпечення формування державної політики у сфері державних фінансових гарантій розширення переліку лікарських засобів, що підлягають реімбурсації, за напрямом “Лікування інсулінозалежного та нецукрового діабету”.

Ця робота ведеться у рамках переведення адміністрування програми реімбурсації препаратів інсуліну у Програму медичних гарантій в 2021 році. Національна служба здоров’я стане єдиним платником за програмою, рецепт буде винятково електронним. Усі учасники процесу користуватимуться тими перевагами, які надає єдиний платник НСЗУ, як це зараз відбувається з програмою реімбурсації «Доступні ліки».

За участі провідних ендокринологів, керівників медичних закладів, представників громадських та пацієнтських організацій на засіданні Робочої групи було обговорено низку пропозицій та зауважень.

Зокрема, були розглянуті питання щодо зміни категоризації хворих на діабет для відшкодування вартості препаратів інсуліну, також була переглянута система відшкодування препаратів інсуліну, зокрема щодо співоплати вартості інсулінів. Також був обговорений оновлений маршруту пацієнта з цукровим діабетом тощо.

Голова Робочої групи за напрямом лікування інсулінозалежного та нецукрового діабету, кандидат медичних наук Світлана Дудник: “Державна програма реімбурсації “Доступні ліки” стала зручною для лікарів, аптек та пацієнтів. Наступного року НСЗУ адмініструватиме реімбурсацію інсулінів. Робоча група медичних фахівців напрацьовує рішення щодо реалізації програми реімбурсації інсулінів. Наша мета - доступність пацієнтів до інсулінів.

Нам дуже важливо, щоб перехід програми реімбурсації інсуліну відбувся без жодних ускладнень. Щоб пацієнти відчули позитивні зміни. Питання реімбурсації інсулінів – це спільна відповідальність МОЗ, НСЗУ, аптечного та фармацевтичного бізнесу. Важливим партнером у цьому є місцева влада”.

Експертні медичні групи працюють за  підтримки Проекту USAID Україна “Підтримка реформи охорони здоров’я».

Довідка.  У Національній службі здоров’я України протягом двох місяців триватимуть засідання Робочих груп експертів за відповідними медичними напрямами, які розроблятимуть проєкти специфікацій та умов закупівлі медичних послуг, які надаються за Програмою медичних гарантій у 2021 році. 

У складі Робочих груп - лікарі, представники МОЗ, Національної академії медичних наук, ВООЗ, керівники закладів охорони здоров’я, провідні фахівці відповідних галузей медицини, а також представники громадських та пацієнтських організацій. Загалом, 384 експерти працюватимуть над оновленням умов закупівлі медичних послуг для держави. Вони надаватимуть НСЗУ методичну, аналітичну, наукову та консультативно-дорадчу підтримку. 

Робочі експертні групи працюватимуть у рамках ініціативи зі створення Ради безпеки пацієнтів.

У Програмі медичних гарантій-2021 – 35 пакетів медичних послуг, серед них два з лікування COVID-19 та 7 нових пакетів, яких не було у поточному році. Це такі пакети, як “Готовність до реагування на інфекційні захворювання та епідемії”, “Стоматологічна допомога дорослим та дітям”, “Ведення вагітності в амбулаторних умовах, “Лікування пацієнтів методом інтракорпорального діалізу в амбулаторних умовах”, “Супровід та лікування дорослих та дітей, хворих на туберкульоз, на первинному рівні медичної допомоги”, “Діагностика, лікування та супровід пацієнтів з гематологічними захворюваннями (або підозрою на відповідні захворювання) у дорослих та дітей в амбулаторних та стаціонарних умовах” та “Психіатрична допомога, яка надається мобільними мультидисциплінарними командами з охорони психічного здоров’я”. 

27 жовтня пройшло перше засідання Робочої медичних експертів з розробки проєктів умов закупівлі медичних послуг та їх специфікацій за напрямом медична допомога при гострому мозковому інсульті. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень