A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Оратівський центр первинної медико-санітарної допомоги" Оратівської селищної ради

Максим Степанов: За 9 місяців 2020 року МОЗ зміцнило медичну систему для боротьби з COVID-19, що дозволяє витримувати пандемічне навантаження 

Дата: 23.12.2020 15:16
Кількість переглядів: 130

Максим Степанов: За 9 місяців 2020 року МОЗ зміцнило медичну систему для боротьби з COVID-19, що дозволяє витримувати пандемічне навантаження 

Міністерство охорони здоров’я України за 9 місяців поточного року зміцнило медичну систему для боротьби з COVID-19, що наразі дозволяє їй витримувати спричинене пандемією навантаження. Зокрема, цьогоріч було покращено матеріально-технічну базу лікарень, відведених під лікування пацієнтів із коронавірусом, та відбудовано мережу державних лабораторних центрів. Про це повідомив Міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час онлайн-брифінгу.

«Для сфери охорони здоров’я 2020 рік був найскладнішим за всі часи незалежності України. Цього року одним із головних пріоритетів МОЗ стала боротьба з COVID-19. Пандемія випробувала на міцність медичні системи всього світу, зокрема й нашу. Головна мета, якої ми досягли, — медична система України витримує наявне пандемічне навантаження, і допомога надається усім, хто її потребує», — наголосив очільник МОЗ.

Зазначимо, з квітня було значно розширено ліжковий фонд для прийому хворих на COVID-19. Якщо на початку пандемії в Україні нараховувалося 12 тисяч потенційних ліжок для надання допомоги пацієнтам із коронавірусною хворобою, зокрема 3,5 тисячі ліжок із підведеним киснем, то на сьогодні це — 64 111 ліжко-місць, і понад 40 тисяч — із киснем. 

«На початку пандемії ми отримали повністю зруйновану мережу лабораторних центрів. Потужності всієї країни становили приблизно 200 тестів на добу. Ми мали лише одну автоматичну станцію виділення РНК. Сьогодні ж потужність лабораторних центрів МОЗ становить до 55 тисяч тестів на добу», — додав Максим Степанов.

Крім того, МОЗ розробило та постійно удосконалює протоколи лікування коронавірусної хвороби. Завдяки ефективному підходу українських медиків до лікування Україна знаходиться на 30-му місці в Європі за рівнем смертності від COVID-19 з показником 387 осіб на 1 млн населення. У Польщі він становить 682, у Франції — 932, у Великій Британії — 1004 особи на 1 млн населення. 


Нагадаємо, раніше очільник МОЗ Максим Степанов повідомив, що міністерство розробило Національний план впровадження вакцини проти COVID-19 і проведення масової вакцинації, яким, зокрема, визначено етапи імунізації та основні групи ризику, які потребують першочергового щеплення.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень