A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Оратівський центр первинної медико-санітарної допомоги" Оратівської селищної ради

Місячник діагностики меланоми та інших онкологічних захворювань шкіри

Дата: 25.05.2022 12:30
Кількість переглядів: 190

       

    В рамках Всесвітнього Дня боротьби з меланомою на базі Подільського регіонального центру онкології (ПРЦО) м.Вінниці проводиться місячник діагностики меланоми та інших онкологічних захворювань шкіри.
    Місячник буде тривати до 19 червня 2022 року.
    В цей період в кабінеті №1 хіміотерапевтичного копусу ПРЦО (перший поверх) в робочі дні з 9.00 до 14.00 лікар-онколог буде проводити прийом пацієнтів за попереднім записом на прийом.
    Запис на прийом здійснюється через кол-центр за телефонами:
0432-65-52-71; 067-45-52-460; 050-01-05-805.
    Для візиту обов’язкова наявність електронного направлення від сімейного/лікуючого лікаря на консультацію лікаря-онколога (код А67014)

 

      Меланома – це одна з найнебезпечніших злоякісних пухлин, яка утворюється з пігментних клітин людини – меланоцитів. Це надзвичайно агресивний вид пухлини, який швидко дає метастази. У нинішній час зусилля лікарів направлені на виявлення ранніх стадій меланоми, тому ефективність хірургічного лікування зростає. У 30 % випадків меланома виникає з родимки, а у 70 % – на чистій шкірі.

       Лікування меланоми полягає в хірургічному видаленні первинної пухлини з біопсією регіональних лімфатичних вузлів. При виявленні метастазів в регіональний лімфатичний вузол також проводиться їх хірургічне видалення. Променева терапія, як правило, не проводиться. При неможливості повної резекції первинного вогнища або метастазів, у якості стандартної системної терапії розглядається хіміотерапія.

       Для профілактики меланоми важливо:

  • не зловживати сонячною засмагою та користуванням джерелами штучного ультрафіолетового випромінювання (солярії);
  • не перебувати довго на сонці з незахищеною шкірою з 11:00 до 16:00;
  • користуватися сонцезахисними засобами: сонцезахисні окуляри, парасольки, капелюхи з широкими полями, світлий одяг з довгими рукавами з натуральних тканин, сонцезахисні креми;
  • періодично проводити дерматоскопію (огляд шкіри спеціальним оптичним приладом) родимок, що дозволяє на ранньому етапі виявити зміну родимки;
  • атипові родимки слід перевіряти 1 раз на 3 місяці, типові родимки у дітей – 1 раз на 6 місяців, звичайні родимки у дорослих – 1 раз на рік;
  • при проходженні профілактичних оглядів обов’язково показувати лікареві ті ділянки, які самостійно оглянути не можна: задню поверхню шиї, спину, підпахвинні ділянки.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень