A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Оратівський центр первинної медико-санітарної допомоги" Оратівської селищної ради

Як змінити харчування, щоби знизити ризик розвитку цукрового діабету

Дата: 18.11.2022 11:32
Кількість переглядів: 54

Запобігти розвитку цукрового діабету 1 типу неможливо, адже причини його появи досі не вивчені до кінця. Профілактика ж цукрового діабету 2 типу полягає у простих заходах із підтримання здорового способу життя (http://bit.ly/3GcwZwV). Важливу роль у цьому відіграє харчування.

Як змінити харчування, щоби знизити ризик розвитку ЦД?

Щоби зменшити ризик появи цукрового діабету, варто мінімізувати споживання або взагалі відмовитися від доданого цукру та попередньо оброблених харчових продуктів, включно з обробленими зерновими продуктами (борошно, білий рис). Краще – замініть їх цільнозерновими.

Намагайтеся збільшити споживання клітковини – овочів та фруктів. Фрукти та овочі, які не містять крохмалю, повинні становити щонайменше половину щоденного раціону.

Бобові культури (сочевиця, боби, нут, горох) також містять багато клітковини та корисного для здоров’я рослинного білка. Люди, які їдять багато продуктів з високим вмістом клітковини, як правило, споживають менше калорій, не набирають надмірної ваги, а отже мають менший ризик розвитку цукрового діабету 2 типу.

Змінити харчові звички вам може допомогти сімейний лікар. Він може проаналізувати ваші звички, допомогти порадами та підтримувати в ризикованих ситуаціях.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень