A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Оратівський центр первинної медико-санітарної допомоги" Оратівської селищної ради

Сімейна медицина Оратівщини на сторожі здоров'я пацієнтів

Дата: 09.05.2023 12:19
Кількість переглядів: 69

 

      Продовжуємо працювати над покращенням матеріально-технічної бази підприємства та якості надання медичних послуг пацієнтам.

    Адже девіз  закладу – «Пацієнт понад усе!», оскільки бачимо перед собою не просто пацієнтів, котрі потребують лікування, а перш за все людей, яким потрібно всіма силами допомогти.

  Сучасні, оновлені та з усіма умовами для комфортного перебування пацієнтів та роботи медпрацівників. Так, сьогодні виглядають приміщення Оратівського центру первинної медико-санітарної допомоги. Занедбані палати та коридори, старі ліжка, санвузли, обдерті стіни, які явно викликали негативні емоції та не додавали потрібного оптимізму пацієнтам, уже в минулому.

  Днями для  жителів громади в Оратівській амбулаторії загальної практики-сімейної медицини відкрили двері оновлені після капітального ремонту кабінети здорової дитини, профілактичних щеплень дітей та дорослих. До оформлення кабінету здорової дитини активно долучилась, на волонтерських засадах, наша односельчанка – художник Доценко Галина, яка у свій вільний час створила шедеври, зображені на світлинах.

   Сімейна медицина - взірець того, як можна організувати процес вакцинації і як виглядає зараз первинка. Хоча за всім цим приховано дуже багато роботи.

 Медичні працівники завжди активно інформують відвідувачів про важливість вакцинації та надають поради щодо наступних щеплень та поведінки у післявакцинальний період.

   Задля безпеки маленьких пацієнтів в кабінетах завжди наявні всі необхідні медикаменти на випадок анафілактичного шоку чи інших алергічних реакцій на щеплення. Нагадуємо читачам, що хоча подібні випадки відбуваються вкрай рідко, пацієнтам рекомендують перебувати в медичному закладі протягом 30 хвилин після щеплення.

   Вакцини зберігаються у якісних сучасних холодильниках, температурний режим їх зберігання суворо контролюється спеціальними пристроями. На випадок аварійних ситуацій розроблено план, чітко відпрацьований персоналом. Проте у тих пацієнтів чи  батьків, що все ж таки сумніваються, чи дотримано режим зберігання вакцин, завжди є можливість особисто перевірити термоіндикатори, що наявні на кожному флаконі з вакциною, та навіть сфотографувати їх. Також, за бажанням,  можна ознайомитись з сертифікатами якості кожної вакцини.

   А ще відновили роботу, після проведеного ремонту, маніпуляційний кабінет та палати денного стаціонару, обладнані новими ліжками, ортопедичними матрацами, подушками та постільною білизною. Адже весь світ надає перевагу лікуванню у денному стаціонарі, яке в десятки разів дешевше від стаціонарного.

  Денний стаціонар дозволяє лікуватися без порушення звичного ритму життя. Після отримання лікувальних маніпуляцій, пацієнт повертається додому.

  Завдяки договору, який  Оратівський центр первинної медико-санітарної допомоги підписав із Національною службою здоров’я України  на медичне обслуговування пацієнтів, комунальне некомерційне підприємство заробило кошти. Саме їх і було використано на проведення ремонтів та закупівлю медичного обладнання та меблів.

  Фінансові обставини складаються так, що провести ремонтні роботи одночасно скрізь неможливо. А тому приводити сучасний ремонт у кабінетах сімейної медицини доводиться поетапно. Адже моє завдання, як директора медзакладу, щоб наші пацієнти лікувалися в гідних умовах.

   Приємно, що поступово, крок за кроком, спільними зусиллями нам вдається покращувати якість та умови надання медичних послуг жителям нашої громади.

   Колектив Оратівського центру первинної медико-санітарної допомоги - це команда, яка крокує разом, надаючи медичну допомогу всім, хто її потребує на території громади і поза її межами! Дякую Вам, за розуміння та співпрацю.

  Я пишаюся тим, що МИ НЕ ПЕРВИНКА, МИ ДЕЩО БІЛЬШЕ.

  Бажаю плідної роботи, миру і спокою усім.

 

                              Директор КНП "Оратівський ЦПМСД"  Олег Галушка                                                                                                                                                                                      

                                                                                


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень