A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Оратівський центр первинної медико-санітарної допомоги" Оратівської селищної ради

Супровід і лікування дорослих та дітей, хворих на туберкульоз, на первинному рівні медичної допомоги

Дата: 17.05.2023 11:49
Кількість переглядів: 31

У 2023 році медична допомога для пацієнтів з туберкульозом є максимально доступною, завдяки пакету послуг “Супровід і лікування дорослих та дітей, хворих на туберкульоз, на первинному рівні медичної допомоги”.

Щойно пацієнти перестають виділяти мікобактерію туберкульозу і мають про це лабораторне підтвердження, вони можуть лікуватися амбулаторно та жити соціально повноцінним життям. Перебуваючи не в лікарні, а удома. А сімейний лікар контролює вживання пацієнтом ліків та результативність лікування.

До безоплатних послуг для пацієнтів з туберкульозом включено:

контрольоване лікування, нагляд та моніторинг та динамічне спостереження за станом здоров’я пацієнта з туберкульозом;

організація забору біологічного матеріалу для подальшого дослідження в регіональному фтизіопульмонологічному центрі;

визначення спільно з пацієнтом моделі лікування на підставі рекомендації лікаря-фтизіатра та лікарів інших спеціальностей у разі супутніх патологій;

організація та забезпечення пацієнтів протитуберкульозними препаратами, які лікарі отримують від фтизіопульмонологічних центрів;

проведення необхідних досліджень, зокрема: розгорнутий клінічний та біохімічний аналіз крові, загальний аналіз сечі, глюкоза, швидкі тести на вірусні гепатити В та С, ВІЛ, ЕКГ тощо.

Умовою для отримання медичної допомоги за пакетом “Супровід і лікування дорослих та дітей, хворих на туберкульоз, на первинному рівні медичної допомоги” є наявність плану лікування, створеного фтизіатром. Згідно з яким пацієнт або пацієнтка зможе отримати лікування у лікаря з надання ПМД, якого попередньо обрано або буде обрано за декларацією.

Договір з НСЗУ на супровід та лікування пацієнтів з туберкульозом уклали понад 500 закладів первинної ланки. Знайти їх можна на нашому дашборді https://nszu.gov.ua/e-data/dashboard/pmg-contracts або запитати у оператора контакт-центру НСЗУ за номером 16-77.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень