A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Оратівський центр первинної медико-санітарної допомоги" Оратівської селищної ради

В ЕСОЗ вноситимуть дані про категорію інсулінозалежних пацієнтів.

Дата: 28.06.2023 07:52
Кількість переглядів: 29

 


Для забезпечення більш коректного та ефективного призначення інсулінів та їх подальшого відшкодування за програмою реімбурсації з 1 липня у плані лікування інсулінозалежних пацієнтів буде обов’язково вказуватися категорія таких пацієнтів.

Вона визначатиметься на основі даних про проведену клінічну оцінку. Тобто лікарі почнуть фіксувати в ЕСОЗ електронні медичні записи про оцінку стану інсулінозалежних пацієнтів на основі огляду пацієнта, наявних електронних медичних записів, аналізу його медичної історії, документації тощо. 

Запис про клінічну оцінку щодо категорії інсулінозалежного пацієнта створює лікар-ендокринолог. На час воєнного стану цю функцію може також виконувати лікар первинної медичної допомоги у разі призначення інсуліну пацієнтам.

Надалі, під час створення призначення інсуліну за програмою реімбурсації в плані лікування пацієнта, лікуючий лікар буде посилатися на запис про клінічну оцінку.

Ця вимога є обовʼязковою та передбачається Порядком реімбурсації лікарських засобів

Нововведення не вплине на лікувальний процес пацієнта, процес отримання інсулінів за рецептом також не змінюється.

Водночас зауважимо, що до 1 липня лікарі мають пройти відповідне навчання та почати активно використовувати функціонал клінічної оцінки в ЕСОЗ для отримання необхідної практики та досвіду.

Щоб своєчасно підготуватися до змін і підвищити рівень кваліфікації, вони можуть пройти навчальний курс щодо роботи з новим функціоналом в ЕСОЗ на платформі Академії НСЗУ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень