A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Оратівський центр первинної медико-санітарної допомоги" Оратівської селищної ради

Питання - відповіді до сімейного лікаря.

Дата: 07.07.2023 12:09
Кількість переглядів: 24


Національна служба здоров’я України продовжує відповідати на поширені питання, які ви нам залишаєте. Сьогодні відповідаємо на запитання щодо роботи сімейного лікаря.

? Чи має сімейний лікар друкувати результати консультацій чи обстежень лікарів-спеціалістів.

Іноді лікарі-спеціалісти направляють пацієнтів до сімейного лікаря для роздрукування результатів консультацій, діагностичних обстежень чи лабораторних досліджень.

Видача результатів пацієнту – це питання належної організації роботи медичного закладу та його структурних підрозділів, зокрема організації надання медичних послуг. Це є обов’язком керівника.

Тож результати консультацій та обстежень має організувати медзаклад, в якому пацієнт отримує медичну послугу. Відповідно лікар-спеціаліст не має направляти пацієнта до свого сімейного лікаря, щоб роздрукувати результатів аналізів чи обстежень у паперовому вигляді.

Чи можна укласти декларацію з сімейним лікарем дистанційно?

Ні. Щоб укласти декларацію необхідно особисто відвідати лікаря, з яким бажаєте укласти декларацію.

Адже під час візиту лікар має внести інформацію про пацієнта в Електронну систему охорони здоров’я (далі – ЕСОЗ) такі дані:

– унікальний номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі (за наявності);

– реєстраційний номер облікової картки платника податків (за наявності);

– прізвище, ім’я, по батькові;

– дата та місце народження;

– адреса фактичного місця проживання або перебування;

– реквізити документа, що посвідчує особу (паспорт, свідоцтво про народження, посвідка на постійне проживання, тимчасове посвідчення громадянина України, посвідчення біженця);

– номер телефону, адреса електронної пошти;

– інформацію про довірену особу для повідомлення в разі настання екстреного випадку з пацієнтом (прізвище, ім’я, по батькові, контактні дані).

Також під час укладення декларації пацієнт обирає метод автентифікації (за номером мобільного телефону пацієнта; за електронними копіями оригіналів документів шляхом їх завантаження до системи; за унікальним ідентифікатором іншого пацієнта в ЕСОЗ – при реєстрації законним представником).

Тож, щоб укласти декларацію, необхідно особисто відвідати лікаря. Окрім того, лікар повинен ознайомитися зі станом здоров’я пацієнта, історією хвороб, щоб якісно виконувати свою роботу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень