A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Оратівський центр первинної медико-санітарної допомоги" Оратівської селищної ради

“Кожен може отримати первинну психологічну допомогу у свого сімейного лікаря”, - Наталія Будяк

Дата: 17.07.2023 08:04
Кількість переглядів: 32

Психологічна допомога стає більш доступною та ближчою до українців. Про це розповіла Наталія Будяк, очільниця Східного міжрегіонального департаменту Національної служби здоров’я України, в ефірі телеканалу “Відкритий”.


“Через стрес унаслідок війни багато наших громадян потребують психологічної підтримки. Адже вплив психічного стану на наш фізичний стан - просто неймовірний. Національна служба здоров’я акцентує на цьому увагу у своїй роботі, тому створила пакет “Супровід і лікування дорослих та дітей з психічними розладами на первинному рівні медичної допомоги”. Це означає, що кожен пацієнт може отримати первинну психологічну підтримку просто у свого сімейного лікаря, з яким підписано декларацію, і до якого вже є довіра. Якщо ж людина потребує більш глибокої допомоги, то лікар скерує до відповідного спеціаліста”, - зазначила Наталія Будяк.
Також вона розповіла, як потрапити на безоплатну медичну реабілітацію людям, які постраждали від війни, - як цивільним, так і військовим. НСЗУ оплачує лікарням послуги реабілітації за трьома пакетами Програми медичних гарантій: “Реабілітаційна допомога дорослим та дітям у стаціонарних умовах”“Реабілітаційна допомога дорослим та дітям у амбулаторних умовах”, а також “Медична допомога новонародженим у складних неонатальних випадках”.
Докладніше про це, а також про те, які ще медичні послуги є для українців безоплатними, та куди звертатися, якщо вимагають кошти, дивіться у відео.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень