A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Оратівський центр первинної медико-санітарної допомоги" Оратівської селищної ради

В УКРАЇНІ ЗБІЛЬШИЛИ СТРОК ДІЇ ЕЛЕКТРОННИХ РЕЦЕПТІВ.

Дата: 19.10.2023 08:42
Кількість переглядів: 13


Строк дії електронних рецептів на рецептурні ліки, які пацієнт купує за власний кошт, збільшили до 90 календарних днів замість 30, як було раніше.

Як пояснили у МОЗ, таке рішення дозволить пацієнту рідше відвідувати лікаря для поновлення рецепта й зручніше погашати е-рецепт, виписаний на курс лікування до 90 днів.

Та строк дії рецептів на наркотичні лікарські засоби залишається незмінним - 10 днів. На ліки, які підлягають реімбурсації (відшкодуванню державої їхньої вартості) або відпускаються на пільгових умовах, чи екстемпоральні лікарські засоби (ті, що виготовлені в аптеці), — 30 календарних днів. 

Погасити е-рецепт можна в аптеці, що працює з електронною системою охорони здоров’я. Знайти таку аптеку ви можете за лінком, варто лише обрати область, тип і назву населеного пункту, в якому проживаєте. 

Як повідомляв Центр громадського здоров’я, із серпня 2022 року українці отримують електронний рецепт на антибіотики. Така можливість стала доступною для закладів охорони здоровʼя, які працюють з електронною системою охорони здоровʼя (ЕСОЗ). За посиланням ви знайдете вичерпну інформацію про електронні рецепти на антибіотики в Україні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень