A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Оратівський центр первинної медико-санітарної допомоги" Оратівської селищної ради

ВООЗ ЗАКЛИКАЄ ЗНОВУ НОСИТИ МАСКИ ЧЕРЕЗ ЗРОСТАННЯ ЗАХВОРЮВАНОСТІ НА COVID-19.

Дата: 09.01.2024 10:27
Кількість переглядів: 4


Всесвітня організація охорони здоров'я закликає повернутися до носіння масок та дотримуватися дистанції на тлі зростання захворюваності на коронавірус та грип. Про це написав генеральний директор ВООЗ Тедрос Адханом Гебреєсус.

"Захворювання дихальних шляхів, спричинені COVID-19, грипом та іншими патогенами, зростають у багатьох країнах протягом кількох тижнів, й очікується, що це триватиме і після свят", — стверджує він. 

Тож у ВООЗ радять людям "використовувати маски, не забувати про провітрювання та дотримуватися дистанції, щоб зменшити вплив", а також переконатися, що ви та ваші рідні зробили щеплення проти COVID-19 та грипу.

Крім того, Тедрос Адханом Гебреєсус закликав уряди країн забезпечити доступ населення до надійних тестів, методів лікування та щеплення, особливо для тих, хто перебуває у групі ризику. 

"Здійснюйте й надалі епіднагляд, проводьте секвенування й звітуйте, щоб відстежувати еволюцію вірусу COVID-19, а також надавайте чіткі повідомлення про ризики і заходи задля зниження ризику для вашого населення", – додав генеральний директор ВООЗ.

Нагадаємо, 5 травня 2023 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила про припинення надзвичайної ситуації у зв'язку з COVID-19.

Найбільш ефективним методом запобіганню наслідків захворювання є доступна та безоплатна вакцинація. Отримати щеплення можна, звернувшись до сімейного лікаря або пунктів щеплень.

ЦГЗ нагадує, що в Україні затвердили оновлені рекомендації щодо вакцинації проти COVID-19 на 2023-2024 роки. Рекомендований курс з первинної вакцинації проти коронавірусної інфекції та першого бустеру складається з 3 щеплень. Перший бустер вводять через 5 місяців після первинної вакцинації. Особам, які в групі ризику тяжкого перебігу захворювання, рекомендовано щепитися додатковим бустером через півроку після попереднього. Необхідність у додатковій бустерній дозі визначає лікар залежно від стану пацієнта та епідемситуації в країні.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень