A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Оратівський центр первинної медико-санітарної допомоги" Оратівської селищної ради

Три перешкоди для коронавірусу на шляху до вашого організму

Дата: 03.06.2020 08:18
Кількість переглядів: 133

Три перешкоди для коронавірусу на шляху до вашого організму

Сьогодні про пандемію коронавірусу не говорять хіба що ті, хто не може цього зробити в силу своїх фізіологічних особливостей. Ті міри захисту, які  застосовуються в маштабах Земної кулі, дуже схожі з військовими діями і окремо взяту людину можуть дуже лякати. Проте, якщо розцінювати страх не як привід до паніки, а як захисну реакцію організму, то він може спрацювати на позитив як для кожної окремої особистості так і для спільноти в цілому.

Отже, що конкретно може  і повинен робити кожен з нас, щоб уникнути інфікування та захворювання.

Ваш імунітет – ваша фортеця.

Потрапляючи  ворганізм людини,вірус першочергово вивільняє  свій генетичний матеріал і намагається проникнути в наші клітини. Імунна система має бути  постійно насторожі для того, щоб в разі «нападу» миттєво дати відсіч ворогу і не дозволити його білкам перепрограмувати наші.

Для того, щоб ця захисна стіна була непорушною, ми повинні вживати багато фруктів та овочів і приймати контрасний душ. На перший погляд нічого нового, але варто дослухатись і спробувати. Збалансоване харчування, гімнастика на балконі або помірне фізичне навантаження на присадибній ділянці, водні процедури – і результат не забариться: віруси та бактерії відскакуватимуть від вашої шкіри, як град від землі.

Відповідальність та самосвідомість

Вимушену ізоляцію зараз багато хто сприймає в штики і всіляко намагається самоствердитися за рахунок порушення її правил. Ходити без масок, збиратися юрбою, ігнорувати попередження – все це прояв героїзму лише в тому випадку, якщо у вас невисокий рівень інтелектуального розвитку.

Навіть тварини  під час загальної небезпеки об’єднуються для того, щоб пережити її. Пригадайте, як звірі приходять на водопій під час засухи, і ніхто нікого не намагається зжерти на березі.

Невже ви дурніші за оленя чи ящірку? Ні? Тоді використовуйте свій мозок на благо собі та своїм одноплемінникам – виконуйте вимоги. Доведено, що самоізоляція практично на 100% захистить вас і ваших близьких.

Гігієна та винахідливість.

- Чому ви не одягаєте маски?

- Тому, що не хочу виглядати, як ідіот! На мене бокасують та хіхікають.

Ось такі відповіді можна було почути декілька тижнів тому  на вулиці від випадкових перехожих. Цікаво, а який вигляд матиме ця особа, лежачи в боксі інфекційного відділення або будучи підключеною до апарату штучної вентиляції легень (ШВЛ)? Точно -  «геройський»! А той, хто підсміювався, навряд чи засміється коли небудь ще раз…

Так, маски в дефіциті. І антисептики також. Але ж є купа альтернативних варіантів! Маски шиють майстрині, антисептики виготовляють вдома з простих компонентів. З будь якої ситуації є вихід, тільки не потрібно робити вигляд, що ви його не бачите!

І найголовніше – врівноваженність та спокій. Слухайте, що вам говорять, робіть все, що необхідно.

Усі здивовані та вражені поведінкою китайців, які в своєму бурхливому мурашнику змогли так швидко та рганізовано подолати світову заразу.

А вони всього лиш дотримувались правил і створювали кругом себе захисні бар’єри.

То ж не ускладнюйте ситуацію та своє життя, БУДЬ ЛАСКА!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень