A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Оратівський центр первинної медико-санітарної допомоги" Оратівської селищної ради

Вакцинація і своєчасне звернення за медичною допомогою – головне у подоланні епідемії COVID-19, - Наталя Заболотна в ефірі «4 телеканалу»

Дата: 26.03.2021 09:22
Кількість переглядів: 101

Вакцинація і своєчасне звернення за медичною допомогою – головне у подоланні епідемії COVID-19, - Наталя Заболотна в ефірі «4 телеканалу»

Про епідситуацію в області та заходи, що здійснюються в регіоні задля подолання епідемії коронавірусу розповіла перший заступник Голови ОДА Наталя Заболотна.

Посадовиця зауважила, що на Вінниччині зареєстровано 772 нових випадки COVID-19 за добу. Порівняно з минулим тижнем - це менше, проте кількість хворих з потребою госпіталізації збільшується. Це ще раз доводить, що не потрібно займатись самолікуванням, а звертатись до лікарів. Так, вони теж хворіють та, не дивлячись на це, у нас їх достатньо. На крайній випадок, в області складено список резерву лікарів, які зможуть допомогти в екстрених випадках.

«Додаткові ліжка - розгортали, розгортаємо і будемо розгортати. За період пандемії 3 444 додаткових ліжок, більше ніж до 90% з них підведено кисень, але через таку кількість хворих щодня ми й досі перевищуємо допустиму норму їх завантаження – 72,2%. Вільних ліжок 958 – ситуація напружена, але потрібно зберігати спокій та не боятись вакцинуватись – це єдиний вихід. – зазначає Наталя Заболотна. - Минулого тижня ми звернулися до очільників громад, щоб кожен додатково проаналізував ситуацію по «ковіду». Вінницька, Сутисківська, Станіславчицька, Барська, Шаргородська, Копайгородська, Мурафська та Жмеринська громади вже посилили карантинні обмеження».

Перший заступник Голови ОДА також підкреслила, що відміняти дистанційне навчання поки що не планується, але знову ж таки, кожна громада сама аналізує свою ситуацію та сама приймає рішення про посилення карантинних обмежень.

«Звертаюсь до усіх вінничан: бережіть одне одного! Будь ласка, дотримуйтесь карантинних обмежень! Правильно мийте руки і вчіть цьому дітей», - закликала в підсумку Наталя Заболотна.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень