A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Оратівський центр первинної медико-санітарної допомоги" Оратівської селищної ради

Пацієнту

У ЖОДНОМУ РАЗІ НЕ ВЖИВАЙТЕ КАЛІЮ ЙОДИД "ПРО ВСЯК ВИПАДОК", ЦЕ МОЖЕ НАШКОДИТИ ЗДОРОВ’Ю.

При аваріях на ядерних об’єктах може виділятися радіоактивний йод (I-131). При надходженні в організм він вибірково накопичується в щитоподібній залозі і спричиняє її опромінення й ураження. Єдиний препарат для ефективного запобігання радіаційному ураженню щитоподібної залози містить калій йодид, зазначає Міністерство охорони здоров'я.

08:28 28.06.2023

Перша допомога дитині яка подавилася.

Стежити за кожним рухом маленької дитини майже нереально. А тому ситуації, коли дитина чимось подавилася, виникають досить часто. Іноді ситуація не вимагає втручання – дитина прокашлюється сама, але в деяких випадках дитині потрібна ваша допомога.

12:45 27.06.2023

Як допомогти дитині підтримувати здорову вагу. Поради батькам.

За прогнозами Всесвітньої федерації боротьби з ожирінням, більшість населення світу (51%, або понад 4 мільярди людей) до 2035 року матиме надлишкову вагу або ожиріння, а кількість дітей із ожирінням може зрости більш ніж удвічі. Ожиріння в дитячому віці створює ризики для здоров’я у майбутньому. Водночас відповідальні за здоров’я дитини дорослі: батьки, опікуни, лікарі та вчителі можуть допомогти дітям підтримувати здорову вагу. Для цього потрібні здорові харчові звички, достатня фізична активність, повноцінний сон і скорочення «екранного часу».

10:01 20.06.2023

СЕЗОН АКТИВНОСТІ ПЛАЗУНІВ: ПРАВИЛА ПЕРШОЇ ДОПОМОГИ ПРИ УКУСІ ЗМІЇ.

В Україні з літньою порою розпочався період активності плазунів та так званий сезон зміїних укусів. У квітні-травні 2023 року було зареєстровано 17 звернень по медичну допомогу через ураження зміїною отрутою, що на 9 звернень більше, ніж 2022 року, та на 4 звернення менше, ніж 2021 року. Серед постраждалих 6 дітей до 17 років. Звернення зареєстровані у Львівській області – 7 випадків, Дніпропетровській – 3 випадки, Закарпатській і Полтавській – по 2 випадки; по 1 випадку зареєстровано у Житомирській, Київській та Чернівецькій областях.  Змії ведуть активний спосіб життя тільки в теплий період року – з перших чисел квітня і до глибокої осені, зимою впадають в сплячку. Місцями проживання змій є узлісся, лісові галявини, лісосмуги, порослі чагарником яри і балки, степові схили з чагарниками. У сонячний день плазуни полюбляє вигріватися на стежці, на пнях.  

12:33 15.06.2023

Чим небезпечні укуси кліщів і як вберегтися від них.

Сезон кліщів розпочато: піки активності щороку припадають на квітень-травень та серпень-вересень. Ці невеликі створіння можуть переносити збудників як вірусних, так і бактеріальних захворювань. Розказуємо, як захиститись від укусів кліщів під час прогулянки у парку чи пікніку у лісі і що робити, якщо виявили кліща на шкірі.

12:17 15.06.2023

Як захиститися від кору?

Ліків від кору не існує, єдиний надійний метод профілактики захворювання — вакцинація. 

10:14 15.06.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень